Image
Top
Navigation
18 september 2017

Hoe overleef ik de waan van de dag?

Vorige week vrijdag trapte ik weer in de mij vertrouwde valkuil.

Ik deed een heleboel. Was eigenlijk de hele dag druk met activiteiten die zeker niet onbelangrijk waren, maar deed niet datgene wat echt moest. Ik liet me leiden door wat er op mijn pad kwam: een telefoontje, een mailtje en … eerlijk is eerlijk… een heleboel leuke what’s-appjes over het wadloopuitje in het weekend. (Wie zegt dat alleen pubers daar last van hebben?).

Wat ik eigenlijk moest doen – het opstellen van een offerte –  is een klus waar ik altijd tegen aan hik. Het kost me veel tijd door het overdenken, herkauwen en herschrijven. En als ik kritisch naar mijn eigen gedrag kijk, laat ik mij gemakkelijk verleiden tot uitstelgedrag. Al die activiteiten die ik vrijdag wel heb gedaan, zijn eigenlijk smoesjes om niet te doen wat ik zou moeten doen.

Daarom deze nieuwe week een nieuwe start met een nieuwe planning gemaakt.  Met  “er-toe-doen-dingen” voor elke dag. En nee, daar staat niet als eerste op wat ik vrijdag heb laten liggen. Daarmee zou ik opnieuw struikelen in  in de valkuil van de korte termijn. Het schrijven van die offerte wordt punt 2 voor vandaag. Op mijn lange termijnplanning stond het schrijven van een blog als opdracht.

Het resultaat zie je hier onder.  Ik heb mijn eigen lessen weer eens uitgewerkt.

Welke stappen helpen mij om me niet te laten leiden door de waan van de dag, en veel meer bewust de keuzes te maken in wat ik doe.

 

 

Wat helpt jou?

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren